Op een dag liep ik door Utrecht en nam eens een andere route dan normaal. Dat bleek een goede keuze, want daardoor ontdekte ik een tentje dat ik nog niet kende.

Yoghurt Barn was voor mij compleet nieuw, alhoewel bij navraag bleek dat ze er al zo’n anderhalf jaar zitten. Oeps… Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier vooral yoghurt eten, een hype die naar verluidt is overgewaaid uit New York. Aangezien ik me kan voorstellen dat jij er tot nu toe ook altijd aan voorbij gelopen bent, is het de hoogste tijd voor een recensie.

Aanbod

Er is traditionele yoghurt, lobbige hangop, magere yoghurt, boerenyoghurt, frozen yoghurt en sojayoghurt. De yoghurt is helemaal biologisch en komt direct van de boer zodat ‘ie heel vers is. En dat proef je! Eerst kies je welke yoghurt je wilt eten, daarna kies je één van de toppings. Geen makkelijke keuze, want de Yoghurt Barn heeft veel lekkers om fijne combi’s mee te maken: vers fruit, exotische vruchten, noten, chocola, koekjes, honing… Om het je makkelijker te maken zijn er de specials, combinaties samengesteld door chef-koks. Bij de Barn kun je ook terecht voor een brunch of een picknick (met biologisch brood van het Vlaamsch Broodhuys), een High Tea of de Barn-variatie daarvan: High Choc. Koffie, frisdranken, fruitsappen en frisdranken zijn biologisch, de yoghurt krijg je geserveerd in weckpotten van gerecycled glas en hun wegwerpbekers zijn 100% afbreekbaar. De Barn zelf is van FSC-gekeurd hout gemaakt, de verlichting bestaat voor 95% uit LED en er wordt gewerkt met groene stroom en CO²-neutraal gas.

Bij de Barn kan je ook terecht voor een variant op de high tea, de High Choc.

Plus

Loeilekker inderdaad! Er is veel keuze en als gezonde, betaalbare snack is het weer eens wat anders. Ik koos een special met onder andere verse vijgen en pompoenpitten; een bijzondere smaakcombinatie die ik nooit zelf zou hebben bedacht. Toch waren de verschillende ingrediënten samen een feestje.

Min

De koekjes en gebakjes zijn (nog) niet biologisch, maar daar zijn ze wel eerlijk over. Bovendien claimt de Yoghurt Barn dat ze wel bij koekjesproducenten aan het lobbyen zijn om biologische koekjes te maken. Dat zou geweldig zijn!