Elke keer als ik door de Haarlemmerstraat loop, lijkt de buurt weer nét een beetje hipper geworden. Je struikelt praktisch over de design- en modewinkeltjes en ook yuppensuper Marqt heeft er een filiaal geopend.

Tijdens een recente wandeling door deze straat, op zoek naar een cadeautje, viel mijn oog op een nogal onopvallend zaakje. “Organic food and coffee” viel er te lezen op het raam. Nou, dat cadeautje kon nog wel even wachten.

Aanbod

Vinnies is een deli naar Amerikaans voorbeeld: hier vind je geen gestandaardiseerde Starbucks-gezelligheid, maar knusse zithoekjes en jazzmuziek op de achtergrond. Op de drankenkaart staat Fair Trade koffie, een zestal theesoorten en enkele biologische sapjes. Het ontbijt- en lunchaanbod is uitgebreider en bevat een ruime keuze aan vers fruit, yoghurt, eieren, croissants, typische New Yorkse taarten (cheesecake, chocolate & orange pie), salades, soepen en biologische broodjes. Het aanbod is seizoensgebonden. Ook biedt Vinnies de mogelijkheid om te blijven dineren waarbij simpelweg gekozen kan worden tussen vis, vlees of vegetarisch. Dit kan zelfs in een privé-setting, als je hiervoor een afspraak maakt.

Aanrader is het broodje auberginekaviaar met karnemelksaus en granaatappel.

Plus

De koffie (van Bocca) smaakt uitstekend en de melk op mijn cappuccino was perfect geschuimd. Aanrader is het broodje auberginekaviaar met karnemelksaus en granaatappel. Ja, echt! Vinnies heeft meer van deze spannende combinaties en dat is alleen maar te prijzen in een land waar mozzarella en pesto nog steeds aan een zegetocht bezig zijn. De inrichting is simpel, maar gezellig te noemen, met een lekkere bank en een heuse piano in de hoek als klap op de vuurpijl. Boven zijn er nog enkele tafeltjes te vinden. Ook grappig: al het meubilair en de in de keuken gebruikte producten zijn te koop. Wie voor 9:00 uur ‘s ochtends koffie komt drinken, geniet als early bird al voor €2 van een latte of cappuccino.

Min

Tijdens mijn aanwezigheid verdreef het geluid van een keukenmachine met enige regelmaat de ijle jazzklanken uit de speakers. Niet per se storend, maar het doet je toch even opkijken.