Het is een onverwachte plek voor een veganistisch restaurant: de Haagse Beeklaan, een wat ongezellige straat vol Chin.Ind.Spec.Rest’s, leegstaande avondwinkels en een coffeeshop. Maar toch weet Veggies zich er sinds april 2013 staande te houden.

Het restaurant is schoon, ruim en licht, de sfeer gastvrij en de achtergrondmuziek —ondanks de slechte akoestiek — prettig. Vanuit de overtuiging dat diervrij eten beter is voor het menselijk lichaam, het milieu én de wereldvoedselproblematiek koken John en Carin Galstaun hier met verve.

Aanbod

Het menu is compact te noemen: een paar voorgerechtjes (o.a. misosoep en een raw food carpaccio) en vier hoofdgerechten waaronder shepherd’s pie en een seitanschnitzel. (Ik vraag me af waarom gerechten die geen vlees bevatten toch vaak zo benoemd moeten worden, maar dat terzijde.) De grondstoffen zijn biologisch en zo mogelijk lokaal en seizoensgebonden. Exotischer ingrediënten zoals geroosterde Mexicaanse chipotle-pepers worden door Veggies on Fire zelf geïmporteerd. Verder zijn alle drankjes biologisch. Naast het alcoholische assortiment (inclusief een aantal fair trade digestieven) is er o.a. Naturfrisk, wortelsap en vegaccino (fair trade koffie met haver- of soyamelk) te krijgen.

Je krijgt een heldere uitleg van het menu en het sanitair is onberispelijk.

Plus

Het eten is mooi verzorgd en smaakt heerlijk, bij Veggies on Fire wordt met liefde gekookt. Ook de zorg voor de gasten is goed: je krijgt een heldere uitleg van het menu, ongevraagd een karaf water op tafel en het sanitair (met ongebleekt wc-papier) is onberispelijk.

Min

Het interieur van het restaurant is minder zorgvuldig samengesteld dan het eten, en doordat het zo nieuw is “leeft” het er nog niet echt. Daardoor verbazen de prijzen van het eten een beetje. Je betaalt gemiddeld €16 voor een hoofdgerecht, een gangbare restaurantprijs. Dat is misschien even wennen voor de veganist die normaal voor een paar euro een geskipte maaltijd in een kraakpand nuttigt, maar het eten is het wel degelijk waard.