Aan de Singel in Amsterdam bevindt zich Vega-life, een relatief kleine winkel gevuld met verschillende soorten producten die één gemeenschappelijke factor hebben: ze zijn allemaal 100% veganistisch.

Het is Vega-Life als eerste te doen om het voorkomen van dierenleed en in tweede instantie om een schonere en betere wereld. Dat leidt ertoe dat niet alle producten biologisch of fair trade gecertificeerd zijn en dat sommige producten synthetische materialen bevatten. Maar, zoals ze op de website vermelden: “De fabrikanten waar we mee werken zijn vanzelfsprekend begaan met mens, dier en milieu.”

Aanbod

Naast actiematige producten om het veganisme te promoten zoals buttons en boeken, vind je er schoenen, tassen, riemen, portemonnees, chocola, tandpasta en een complete vitaminevoorraad. Er is zelfs veganistisch honden- en kattenvoer! Kleding en accessoires komen in veel verschillende stijlen en zijn van diverse merken. Zo zijn er zowel sjieke heren- en damesschoenen als sneakers van bekende skatemerken.

Het is geweldig dat er een winkel is die zich bezighoudt met het terugdringen van dierenleed.

Plus

Het is geweldig dat er een winkel is die zich zo bezighoudt met het terugdringen van dierenleed door zich te specialiseren in veganisme. Het is ook bemoedigend dat deze goed genoeg loopt om al 15 jaar te kunnen bestaan. Als je het belangrijk vindt dat er aan jouw aankopen geen dierenleed te pas is gekomen, dan zit je hier altijd goed voor een rijk assortiment.

Min

Dit overdadige assortiment aan spullen kan ook een valkuil zijn. Doordat Vega-Life zich vooral richt op het overkoepelende “grote doel” (veganisme) en niet op bijvoorbeeld een stijl of thema van producten, lijkt het assortiment enigszins willekeurig.