Waarom vinden jullie biologisch, duurzaam, lokaal en Fair Trade zo belangrijk?
We leven in een tijd waarin we onder ogen moeten zien dat al ons handelen van invloed is op de kwaliteit van leven op deze planeet. Daarom richten wij ons— met volle overtuiging — alleen op ondernemers die deze verantwoordelijkheid serieus nemen. Het nadenken over zaken als duurzaamheid en Fair Trade zijn daarin absolute voorwaarden. Pas als aan deze voorwaarden is voldaan, kijken we naar andere criteria zoals service, kwaliteit en uitstraling. Logisch toch?
Kan iedereen zomaar reageren op een recensie of artikel?
Ja, iedereen mag reageren. Hierbij gelden wel een aantal regels.
Wat zijn de voorwaarden om te kunnen reageren op een recensie?
Om de kwaliteit van Groenvoer te waarborgen, zijn er een aantal regels die gelden als je wilt reageren op recensies:

1) Wees eerlijk en onafhankelijk. Breng niemand in diskrediet of plaats geen positieve recensies vanwege persoonlijke motieven.

2) Schrijf in leesbaar Nederlands, let op spelling en grammatica. Gebruik een hoofdletter alleen aan het begin van een zin en maak gebruik van interpunctie.

3) Licht jouw reactie toe en onderbouw je mening.

4) Maak geen reclame en plaats geen spam. Discrimineer niet en houd het netjes.

Het negeren van deze punten, kan leiden tot verwijdering van de geplaatste reactie. Soms voldoet een recensie op één punt na aan alle regels. Wij behouden ons dan het recht voor om de schrijver te helpen en de reactie op dit punt aan te passen.

Wie schrijft de recensies en bepaalt wat er besproken wordt?
Wij hebben een onafhankelijke redactie die alle ruimte krijgt om te schrijven wat ze wil. Alle besproken plekken of producten moeten echter wel voldoen aan onze kernwaarden. Zijn er bijvoorbeeld voldoende biologische, duurzame, eerlijke of lokale kenmerken om een vermelding op onze site te rechtvaardigen?

Onze recensenten zijn allen vrijwilligers en deze site wordt dan ook niet gerund op basis van commerciële motieven. Daarom plaatsen wij geen gesponsorde links en laten we ons niet betalen om positieve recensies te plaatsen.

Kunnen jullie een recensie schrijven over mijn bedrijf?
We staan altijd open voor suggesties aangaande recensies en artikelen. Echter: de redactie bepaalt zelf te allen tijde wat ze schrijft en garandeert geen positieve recensies in ruil voor geld. Heb je een suggestie voor een recensie of artikel? Geef deze dan door via het contactformulier.

We kunnen wel bestaande recensies, tegen betaling, bovenaan de pagina plaatsen van de desbetreffende categorie. Ook het plaatsen van een banner of actie is mogelijk. Heb je interesse om op deze manier extra op te vallen? Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Kan ik voor jullie schrijven / werken?
We zijn altijd op zoek naar goede schrijvers om onze redactie te versterken. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje met motivatie via het contactformulier.

Heb je andere vaardigheden die je zou willen gebruiken om ons platform te ondersteunen? Laat het ons vooral weten en we zullen je zo snel mogelijk antwoorden. We zijn benieuwd!

Wie zit er achter deze website?
Groenvoer is een initiatief van Rogier Charles en Jochem Duyff. Beiden zijn grafisch ontwerpers met een grote passie voor groen en sociaal ondernemen. Jochem werkt als zelfstandig ontwerper voor duurzame opdrachtgevers, terwijl Rogier inmiddels zelf sociaal ondernemer is geworden.

Deze website is het vervolg op Real Dealz, een platform dat — naast over recensies — vooral over duurzame actieproducten ging. Omdat onze interesse meer uitging naar redactionele inhoud zijn we hiermee gestopt.

Van groot belang is onze Groenvoer-redactie, bestaande uit vrijwillige recensenten en columnisten. Zij vormen de drijvende kracht achter deze site. Je leest meer over onze helden op deze pagina.