Toe aan een mentale vakantie? Unwinding is een massagepraktijk dichtbij het centrum van Haarlem. Hier kun je terecht voor verschillende ontspanningsbehandelingen.

Als schoonheidsspecialiste vind ik het zelf ook wel eens lekker om in de watten gelegd te worden. Toch doe ik het niet zo snel. Niet omdat ik het mezelf niet gun, maar meer omdat ik erg kritisch ben: de eisen die ik mezelf in mijn praktijk stel verwacht ik ook van iemand anders.

Aanbod

Gerichte aandacht, met name in de aanraking, vind ik belangrijk. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik een nummertje ben, anders doe je me met een behandeling geen plezier. Bij Unwinding maakte ik me daar niet zoveel zorgen over — na haar website te hebben bekeken, durfde ik het wel aan. Unwinding biedt massages, lichaamsgerichte therapie (denk hierbij bijvoorbeeld aan body reading) en coaching. Ik ging voor een totale lichaamsmassage, waarbij alles werd meegenomen: nek, schouders, voeten, gezicht, maar ook de benen en de armen kregen aandacht. Met name de armen zijn vaak een ondergeschoven kindje, dus het getuigt van professionaliteit dat Unwinding hier ook oog voor heeft.

Plus

Elly van Unwinding laat je eerst even goed uitademen voordat ze begint en duwt nog even de laatste adem weg. Dat vind ik altijd heerlijk. Als je koude voeten hebt krijg je een kruikje en ze laat je na afloop ook even lekker nagenieten. Heel klantvriendelijk en professioneel. Er wordt bovendien met massageolie van Weleda gewerkt. Daar maakte ze me superblij mee, want ik vind het altijd zo gênant om te moeten vragen of men er geen problemen mee heeft om mijn eigen meegebrachte olie te gebruiken.

Min

Er is geen wachtkamer. Alleen de eerste keer werd ik daar mee geconfronteerd. Ik had er echter geen problemen mee om in haar gezellige huiskamer te wachten met een enthousiaste poes, glaasje jus en de Happinez, maar anderen zouden zich wellicht ongemakkelijk kunnen voelen. Zeker als je een half uur moet wachten. Maar je kunt het ook zo bekijken: Elly neemt ruim de tijd voor haar klanten en dus ook voor jou. En dat is echt de moeite waard.