Squalan is het resultaat van een jarenlange zoektocht van twee vriendinnen op zoek naar de ideale huidverzorging. Ze hebben een 100% natuurlijke verzorgingslijn ontwikkeld die gebaseerd is op een stof die van nature in onze huid voorkomt.

Suiker op mijn gezicht? De huidverzorgingslijn van Squalan is een kleine huidverzorgingslijn gebaseerd op squalaan, een stof dat uit (volledig Ecocert-goedgekeurd) suikerriet wordt gewonnen. Mijn mening is: less is more. Hoe minder ingrediënten in een product, hoe minder kans op geknoei en hoe meer transparantie over de herkomst van ingrediënten. Als natuurlijk schoonheidsspecialiste stond ik dus te trappelen om deze producten te proberen.

Hoe zit het?

Na een jarenlange zoektocht voor de verzorging van hun gevoelige huidjes troffen de twee vriendinnen, Monique en Leslie, de ideale natuurlijke oplossing. “We vonden een plantaardige olie die identiek is aan een stof die we van nature in onze huid hebben. Dit bleek het perfecte ingrediënt te zijn en we besloten een cosmeticalijn op basis van deze olie te ontwikkelen.”

Squaleen is een vetachtige substantie die door mensen, dieren en planten zelf geproduceerd wordt, maar waarvan de productie rond onze dertigste sterk afneemt waardoor het verouderingsproces intreedt. Gewoon lekker terugsmeren dus. Squalaan herstelt namelijk de natuurlijke balans van de huid. Gevolg: een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en huidproblemen zoals eczeem en rosacea worden verzacht. Je kunt kiezen uit een aantal varianten: bijvoorbeeld Squalan Pure (wat volledig uit squalaan bestaat) of Squalan Moisturizer (wat naast squalaan ook toegevoegde Ecocert koolzaadolie bevat). Hierdoor wordt het vochtvasthoudende vermogen van de huid versterkt. Ook valt er te kiezen voor een olie speciaal voor rond de ogen (Eye) en een cleanser.

Squaleen is een vetachtige substantie die door mensen, dieren en planten zelf geproduceerd wordt, maar waarvan de productie rond onze dertigste sterk afneemt.

Ik moest even wennen aan het gebruik: het advies is één à twee druppeltjes voor het decolleté en het gezicht. Daar kom ik niet mee uit, maar als ik meer op doe dan loop ik de kans op “glimmen”. Ik heb daar een oplossing voor gevonden: als Dr. Hauschka-therapeute gebruik ik eerst de gezichtslotion van Dr. Hauschka of wat Kangen beautywater; mijn huid is dan nog wat vochtig. Je hebt dan minder product nodig en de squalaan trekt mooi in.

Plus

Een superpuur product. Enkel Ecocert goedgekeurde squaleen of koolzaadolie en dus geen onnodige vulmiddelen en conserveringsmiddelen. Zelfs natuurlijke huidverzorging — water is bijvoorbeeld bacteriegevoelig — heeft een vorm van conservering nodig. Dat gebeurt vaak met o.a. alcohol. Bij enkel squalaan(olie) is dat niet nodig en het is daarmee geschikt voor de gevoelige huid en droogt ook minder uit. De producten zijn bovendien dierproefvrij, 100% plantaardig en daarmee ook geschikt voor veganisten.

Min

Life is sweet, life is bitter… Het is een mooi product, maar het prijskaartje is wel even slikken. Startend vanaf 49 euro. Monique: “Er zijn uiteraard, als je goed gaat zoeken, goedkope variaties verkrijgbaar. Maar dat is in elke branche zo. Wat heel vaak gebeurd is dat squalaan toch stiekem aangelengd wordt met dierlijke squalaan en daar kom je alleen in een laboratorium achter. Dat risico willen wij niet lopen. Wij staan voor 100% achter ons product en de prijs van onze producten is gebaseerd op de inkoopprijzen van de grondstoffen. Deze zijn voor elk product wat wij aanbieden van de hoogste kwaliteit.” En daar betaal je dus voor. Maar het is zuinig in gebruik en een mooi product waar je lang mee doet.