Geef je de voorkeur aan geitenwollen truien, bontkragen of designerkapsels? Bij Spirit zie je gasten van ieder pluimage; we zijn dan ook in hartje Rotterdam beland.

Dit 100% biologische en vegetarische restaurant (SKAL-gecertificeerd) is in 2012 heropend en weet met een jonge staf en een goed concept een breed publiek aan te spreken. Je schept er zelf op van een zeer uitgebreid buffet en betaalt per gewicht. Het heeft het gevoel van een kantine, maar dan gezellig.

Aanbod

Het buffet lacht je toe met dagelijks vijftig gerechten. Het is een valkuil voor wie er nieuw is, want je zou wel alles willen proeven en voor je het weet heb je een groot bord vol. Er is een goede balans tussen koude en warme gerechten. Je vind er stoofpotten en frisse salades, simpel klaargemaakte groentes en goed gekruide sauzen, granen, pasta en noodles, gefrituurde hapjes en soepen, smeersels en heel veel toppings. En als je denkt dat je alles hebt gehad kom je bij de toetjes… In de patisserie wordt vooral met agave- en rijststroop gewerkt, zodat je niet met een suikerkick het pand verlaat. Inspiratie halen de koks uit de hele wereldkeuken, van Italiaanse antipasti tot Amerikaanse smoothies en van Japanse tempura tot Hollandse aardappels met huisgemaakte mayo. Verder bieren van De Leckere op tap, bio-wijnen, cocktails, citroenlikeur, tarwegras-shots en verse smoothies.

Het buffet lacht je toe met dagelijks vijftig gerechten. Een valkuil voor wie nieuw is.

Plus

Door het buffet-concept is er minder personeel nodig en wordt er niet veel weggegooid. Dat houdt de kosten laag. Voor een gemiddeld bord vol betaal je slechts €12. Het personeel is overigens aardig, fris en snel. Er is heel veel te kiezen en dus voor ieder (behalve die hard carnivoren) wat wils. Zelfs in de (granen)koffie kun je melk, soyamelk óf amandelmelk krijgen.

Min

Het seizoensgroenten-loflied dat tegenwoordig zo populair is en ook bij Spirit wordt gezongen, strookt niet met de mango, paprika en doperwtjes die we er in hartje december aantroffen. Ook de grote kerstbomen in het restaurant gaven de indruk dat het met duurzaamheid niet op alle fronten zo nauw genomen wordt. Maar verder is deze plek een ware veggie heaven.