Steeds meer ondernemers, maar vooral ook hun afnemers, kiezen voor productiemethodes die beter zijn voor mens, dier en aarde. De Oogstmarkt is hier een goed voorbeeld van.

Deze markt biedt een leuke manier om met deze ondernemers kennis te maken. Iedere eerste zaterdag van de maand tref je op het Noordplein een levendige boel waar je je hart kunt ophalen als je van eerlijk, lokaal en natuurlijk, lekker eten houdt.

Aanbod

De organisatie Rotterdamse Oogst heeft als doel om, zoals ze het zelf zo mooi verwoorden, ‘verhalen van boeren, kunstenaars, koks, kinderen, makers en smakers’ samen te brengen. Van 10:00 tot 17:00 kun je hier terecht voor verse groenten en fruit uit het seizoen, maar vooral ook voor delicatessen zoals zelfgemaakte vegan bonbons, honing en sambal. Dit alles geproduceerd binnen een straal van 50 kilometer om Rotterdam heen. Verspreid over het plein zijn leuke plekjes (hooibalen zitten best lekker) waar je kunt zitten om te luisteren naar het bandje dat speelt en even uit te rusten (lees: uit te buiken, want van al dat lekkers dat er te koop is kun je ook volop proeven).

Er is van alles te zien, te proeven en te beleven voor jong en oud.

Plus

De Rotterdamse oogstmarkt is leuk voor het hele gezin; er is van alles te zien, te proeven en te beleven voor jong en oud. Steeds meer mensen raken bekend met deze maandelijkse markten; ze worden steeds drukker bezocht en dat komt de marktsfeer zeker ten goede. Na een bezoek aan de Rotterdamse Oogstmarkt, vertrek je gegarandeerd met een volle buik en een volle boodschappentas!

Min

De nadruk ligt wel erg op delicatessen en lekkernijen. Voor je wekelijkse dosis groenten en fruit kun je hier vooralsnog niet echt terecht.