Pumpkin is mijn favoriete afhaalrestaurant in Haarlem. Je kunt hier kiezen tussen vegetarisch of vis. Beroemd zijn de quiches die ter plekke bereid worden, vol met heerlijke groentencombinaties.

Pumpkin is helaas niet geheel biologisch, maar daar staat tegenover dat je echt het gevoel krijgt dat je een complete, verse maaltijd hebt gegeten. Tussen de vele pizzatenten, snackbars en Chinese toko’s is dat heel wat waard. Je kan bij Pumpkin zowel afhalen als thuis laten bezorgen.

Aanbod

Tussen de woonhuizen in de Haarlemse wijk Vijfhoek vind je opeens een klein afhaalrestaurantje. De bezorgfietsen, een milieuvriendelijk alternatief voor de vervuilende scooter, staan al klaar om in actie te komen. Ik moet even wachten totdat mijn bestelling klaar is en onder het genot van een biologisch appel-mango-sapje geef ik mijn ogen de kost aan het telkens veranderende interieur. Leuk is dat ze lokale kunstenaars expositieruimte bieden – dat fleurt niet alleen de locatie op, maar biedt kunstenaars ook een platform.

Er staan standaard een viertal hartige taartjes op het menu, met telkens een of twee seizoensvarianten. Ik sta altijd in de rij als het weer aspergeseizoen is: de aspergetaart met mosterd en ei is niet te versmaden. Maar ook de wilde spinazietaart is favoriet. Evenals de bonentortilla met zure room en guacamole. Als we met z’n tweeën zijn bestel ik het liefst een taartje en een tortilla en voor beiden een kleine salade. Dat maakt wel gelijk je maaltijd een stukje duurder; zowel de taartjes als de tortilla kosten elf euro en waar je voorheen een salade bij een bestelling kreeg, wordt daar nu drie euro voor gerekend. Zes euro extra dus, maar het maakt het wel helemaal af.

Plus

Goed vegetarisch eten, vers en altijd vertrouwde kwaliteit. En gedeeltelijk biologisch, want de bodem is gemaakt van biologisch pizzadeeg en alle taartjes hebben een topping van biologische, vegetarische kaas en zwarte olijventapenade. De sapjes en de bonen zijn ook biologisch. En ze bezorgen tegen bijbetaling van 1,50 euro binnen Haarlem. Op de fiets dus!

Min

Ik zou graag meer biologisch willen zien! Dingen zoals room, salade en groenten lijken, voor zover ik het kan zien, van de Turkse groentewinkel te komen en daar voel ik me persoonlijk niet zo prettig bij. Het is weliswaar een lokale winkel, maar ze verkopen niet bepaald lokale producten. Verder blijven de vele verpakkingen om je bestelling een onduurzame nasmaak houden. Maar dat is, denk ik, helaas inherent aan een afhaalmaaltijd.