Sinds 2008 is Natuurlijk Smullen geopend op de Jan van Galenstraat in Amsterdam West. Ook als je gezond wilt eten, is er geen excuus meer om hier niet naar binnen te wandelen.

Snackbars horen bij Nederland als klompen en kaas. Het verduurzamen van de vette bek wordt steeds populairder nu mensen bewuster met hun eten om gaan. Natuurlijk Smullen is daar een mooi voorbeeld van.

Aanbod

Alle producten zijn biologisch, veel van de producten zijn home made (of Helen made, naar de eigenares Helen Geul) en alles wordt in soja-olie gebakken of gefrituurd. De patat is van ongeschilde aardappels — veel lekkerder en vol vitamines — en er is ruime keuze uit zowel vlezige als vegetarische en glutenvrije snacks. De inrichting is ruim en biedt veel zitplek. In de zomer staat er een grappig mini-terrasje voor de deur. Natuurlijk Smullen verzorgt ook catering en soms kom je ze zelfs op festivals tegen.

Volgens Uitgaansgids serveren ze hier de beste hamburger van Amsterdam.

Plus

Gezond snacken, wie wil dat nou niet? Hier kan het! De bediening is super en staat open voor het maken van een praatje. Al met al een lust voor de smaakpapillen als je zin hebt in een snack. Hier serveren ze bovendien de beste hamburger (volgens Uitgaansgids) en kroketten (volgens de lezers van Echo) van Amsterdam.

Min

De prijzen zijn iets hoger dan van de andere snackbars in de buurt. Een patatje met bionaise kost bijvoorbeeld €2,55. Maar aangezien het om biologische producten gaat, die grotendeels zelf gemaakt worden, is dat nauwelijks een minpunt te noemen.