Iedere maandag wordt De Groene Passage, waar ik werk, opgefleurd met kleurrijke boeketten en bloemstukken. Verzorgd door duurzame bloemenwinkel Natuurlijk Bloemen. Zo brachten ze laatst een vaas vol prachtige, paarse hyacinten voor op onze vergadertafel.

Ieder keer als ik het kantoor binnenliep, werd ik er aan herinnerd: het is lente! Ja, van bloemen worden we vrolijk. Maar van duurzame bloemen nog meer! Als het gaat om voedingsmiddelen, zoals groente en fruit, wordt steeds vaker gekozen voor lokaal en duurzaam verbouwde producten. Ook wanneer we een boeket kleurige ruikers kopen (waarvan je diverse soorten natuurlijk ook kunt eten) kunnen we nu kiezen voor een duurzame variant. Zo weet je dat bij de teelt hiervan de Aarde zo veel mogelijk gespaard is gebleven van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en dat bewust is omgegaan met zaken als afval, verpakking en vervoer.

Aanbod

Robert en Daniëla houden zich al meer dan 15 jaar bezig met het duurzaam verhandelen van bloemen en planten en ontvingen voor hun groene bedrijfsvoering het gouden certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist. Met een klein, enthousiast team werken ze keihard en delen met liefde hun kennis over en passie voor bloemen en planten. Ze leveren bloemwerk aan bedrijven in Rotterdam en omstreken, maar ook als particulier kun je hier op ieder moment van de dag binnenlopen en ter plekke een boeket laten samenstellen. Ook kan je hier terecht voor binnen- en buitenplanten, vazen en potten in alle soorten en maten.

Uit eigen ervaring weet ik dat deze bloemen heerlijk ruiken en langer mooi blijven.

Plus

De keuze is enorm, wat maakt dat je eindeloos kunt variëren met takken, bladgroen, Hollandse veldbloemen of juist meer exotische soorten. Je kiest ze zelf of je laat je verassen door Robert of één van de dames. Voor €15.- heb je al een prachtig, groot boeket. Zeer fraai gestoken en ingepakt. Ik heb het geluk om eens in het jaar, met mijn verjaardag, een prachtig Natuurlijk Bloemen-boeket te krijgen. Uit eigen ervaring weet ik dus dat deze bloemen heerlijk ruiken en langer mooi blijven dan reguliere boeketten.

Min

Een boeket duurzame bloemen kost wellicht wat meer dan een regulier boeket, maar bij Natuurlijk Bloemen krijg je hier uitstekende service en kwaliteit voor terug. Dat maakt het geven van een boeket echt een stuk leuker.