Miss Green is een webshop met duurzame en tijdloze basics voor vrouwen. Ideaal voor kledingstukken die iedereen in zijn kledingkast heeft hangen.

Al ver voordat de grote rampen in de kledingfabrieken in Bangladesh plaatsvonden, was eigenaresse Maaike Groen bezig haar steentje bij te dragen aan een eerlijke en schone kledingindustrie.

Aanbod

De collectie van Miss Green bestaat uit een volwaardig aanbod basics, van topjes tot colberts en van broeken tot jurkjes. Naast de kleuren zwart, wit en grijs zijn sommige kledingstukken ook verkrijgbaar in andere kleuren. De kleding is gemaakt van biologische katoen en bamboe. De productie vindt bewust binnen Europa plaats, vanwege de betere arbeidsomstandigheden en kortere vervoerslijnen. Maaike Groen kent haar producenten persoonlijk en bezoekt hen regelmatig. De prijzen zijn heel acceptabel, geen H&M-prijzen uiteraard, maar je hebt bijvoorbeeld al een broek vanaf €49,95 en een jurkje vanaf €59,95. Daar heb je een kledingstuk voor dat tijdloos is en dat je steeds opnieuw kunt combineren. Aan de stof is te zien en te voelen dat de kwaliteit goed is. Je krijgt er ook gratis een goed gevoel bij. Het is namelijk fijn te weten dat het milieu en de mensen achter jouw kleding eerlijk zijn behandeld.

Bestellingen worden binnen twee dagen geleverd en de bezorging is gratis.

Plus

De webshop van Miss Green is overzichtelijk ingericht en de informatie bij de kledingstukken geeft een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten. Bestellingen worden binnen twee dagen geleverd en de bezorging is gratis. Op de site staan ook reviews van klanten met zo nodig een persoonlijke reactie van Maaike. Leuk en leerzaam is de blog, met onder andere wastips, figuuradviezen en de verhalen over het ontstaan van de basics van Miss Green. Het onderdeel HowToWear geeft inspiratie over hoe je de kleding kunt combineren, ook met items van andere merken.

Min

Voor de retournering van een artikel moet je zelf de verzendkosten betalen. Als het pakket niet door de brievenbus past, is dat niet goedkoop (€6,75). Een ander punt is dat je soms de kleding eerst in het echt wilt zien en passen voordat je het koopt. Gelukkig gaat dit er van komen: het team van Miss Green is bezig winkels te selecteren waar de collectie wordt opgenomen.