Mhoom is een kleine winkel annex haarsalon op een verrassende locatie aan de Nieuwe Kerkstraat. Ik vond de naam wat lastig te onthouden totdat ik begreep dat het een afkorting is van “Met het oog op morgen”.

Onder dit motto verkopen de twee dames van Mhoom uitsluitend merken die werken vanuit respect voor mens en natuur. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar het bleek — tijdens mijn zoektocht naar kledingwinkels in Amsterdam die zich volledig op duurzame merken richten — toch best bijzonder. Er zijn maar weinig winkels waarvan je weet dat alle kleding die je er koopt, gewoon goed geproduceerd is.

Aanbod

Mhoom verkoopt heren- en dameskleding van merken als Armedangels, het Amsterdamse Studio Jux, Knowledge Cotton Apparel, Rains, Alchemist en meer. Ze hebben prachtige tassen van O My Bag en Elvira Vroomen. Verder vind je er ook sieraden en boeken en je kunt zelfs via de webshop muziek kopen die ze in de winkel draaien. Niet per se duurzaam maar wel een leuk idee! Naast kleding verkopen, kunnen de dames je ook nog een knipbeurt geven als je daar naar op zoek bent. Voor het wassen en stylen worden alleen natuurlijke en milieuvriendelijke producten gebruikt (die ook gewoon te koop zijn). Dit alles natuurlijk onder het genot van een kopje duurzame koffie.

Rustig kijken wat ze hebben, terwijl je af en toe een slokje neemt van je aangeboden drankje.

Plus

Mhoom is een kleinschalig winkeltje waar je op vanzelfsprekende manier direct in gesprek raakt met de eigenaars (zonder dat ze je op z’n Amsterdams meteen van alles aan willen smeren!). Ze vertellen graag waar ze hun spullen vandaan halen en waarom ze juist met deze bepaalde merken willen werken. Je kunt er heel rustig een beetje kijken wat ze hebben, terwijl je af en toe een slokje van je aangeboden drankje neemt. Al met al een hele relaxte plek om te shoppen.

Min

Ik kan me voorstellen dat de locatie een beetje lastig voor ze is. Het ligt niet bepaald op een shopping-looproute en je moet dus echt weten dat ze er zitten. De website doet in mijn ogen helaas op geen enkele manier recht aan de fijne winkel die ze hebben, maar misschien is dat mijn beroepsdeformatie als grafisch ontwerper…