Het is alweer lente! Dé tijd van het jaar om eens een grote, groene schoonmaak te houden. Met de producten van Marcel's Green Soap kom je de tijd van het jaar zeker door.

De schappen in supermarkten staan vol met schoonmaakmiddelen van de bekende fabrikanten. Vaak zijn dit producten met dezelfde uitstraling en beloftes: ze maken goed schoon. Maar is het ook duidelijk welke ingrediënten in deze producten zijn verwerkt? Zijn ze wel vriendelijk voor de huid? Wat zijn de consequenties voor het milieu als we de middelen door onze leidingen spoelen? Vaak wordt daar weinig aandacht aan besteed.

Claim

Marcel’s Green Soap is een nieuwe productlijn van 100% natuurlijke schoonmaakmiddelen. De gehele serie — van handzeep tot afwasmiddel tot allesreinigers — is ontwikkeld op basis van plantaardige ingrediënten en verrijkt met biologische oliën. Ze testen niet op dieren en alle producten zijn vrij van kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia en zuren. Volgens het persbericht wordt alles ook nog eens geweldig schoon.

Hoe zit het precies?

Marcel’s Green Soap verkoopt natuurlijke schoonmaakmiddelen die voor 99% biologisch afbreekbaar zijn. Een speciale zoutsoort zorgt dat het vuil goed oplost en dat er geen restjes achterblijven. Elke formule bevat een mengsel van natuurlijke wasmiddelen, gemaakt van duurzame palmolie en kokosolie. Dit zijn RSPO-gecertificeerde oliën en ze worden geleverd door duurzame palmolieleveranciers. Marcel’s Green Soap ondersteunt op deze manier duurzame palm- en kokosolie producten. RSPO is de enige organisatie die actief werkt aan duurzame palmolieproducten. WNF, Greenpeace en Oxam Novib zijn onder andere aangesloten bij deze organisaties.

Met deze formule wordt vet en vuil grondig verwijderd, maar blijven je handen ook lekker zacht.

Met deze formule wordt vet en vuil grondig verwijderd, maar blijven je handen ook lekker zacht. Om te zorgen dat het product ook prettig blijft in gebruik, is een speciaal ingrediënt toegevoegd (sodium hydroxide) om de pH-waarde te controleren.

Een prettige, frisse geur is voor mij één van de belangrijkste voorwaarden voor een goed reinigingsmiddel – het huis moet immers lekker “schoon” ruiken. Marcel’s Green Soap heeft in samenwerking met het Parfumhuis verschillende bijzondere geuren ontwikkeld met extracten van kruiden, bloemen en vruchten. Je kunt kiezen uit: Basilicum & Vetivergras, Radijs & Bergamot, Lavendel & Kruidnagel, Patchouli & Cranberry, Sandelhout & Kardemom en Sinaasappel & Jasmijn.

Oordeel

Om de producten te testen heb ik zelf een grote schoonmaak gehouden. Het idee alleen al dat je met 100% natuurlijke producten bezig bent die voor 99% afbreken doet me deugd. Helemaal als je bedenkt hoeveel niet-afbreekbare producten ons riool in verdwijnen, om vervolgens in de zee terecht te komen.

De vloer dweilde ik met de allesreiniger Sinaasappel & Jasmijn en die werd inderdaad goed schoon. Ook testte ik de allesreiniger Lavendel & Kruidnagel met spray. De geuren van beide allesreinigers zijn naar mijn mening ietwat zoet en zwaar. Ik ben zelf meer van de frisse, luchtige luchtjes in huis. Gelukkig is er voor ieder wat wils en kun je uit vier verschillende geuren kiezen. Het afwasmiddel van Radijs & Bergamot doet wat het moet doen en heeft een fijne, neutrale en frisse zeepgeur. Mijn absolute nieuwe favoriet is de handzeep van Patchouli & Cranberry. Echt een aanrader! De geur bracht me terug naar mijn jeugd en vertolkte voor mij een verrassende nostalgische geur. De groene lente is gekomen!