Manu is een klein eetcafé in de gezellige binnenstad van Arnhem. Het zet zich op verschillende fronten in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tel daarbij de enorme servicegerichtheid op en je weet dat je goed zit.

Deze service vertaalt zich niet zozeer in de snelheid van bedienen maar wel in de manier waarop men rekening houdt met allerhande voedselallergieën zoals lactose-intolerantie en noten- of glutenallergie. Het is, kortom, een feest voor de allergische medemens.

Aanbod

De kaart bestaat uit voornamelijk biologische, Fairtrade en duurzame producten. Er valt te kiezen tussen vlees, vis, vegetarisch en veganistisch. De menukaart is verder typisch eetcafé-achtig: het gaat van Indonesisch naar varkenshaas naar kaasfondue. Het bier op de tap is biologisch en er is een ruime keuze in biologische en vegetarische wijnen. Bijzonder is dat Manu een zéér uitgebreide allergiekaart heeft en ook op andere manieren rekening houdt met overgevoeligheid. Zo wordt een sinaasappel bijvoorbeeld nooit op een broodplank gesneden om zeker te weten dat het sap altijd glutenvrij is. De extra inspanning die dit met zich meebrengt wordt kennelijk voor lief genomen en dat valt te prijzen!

Er is ook inhoudelijk goed nagedacht over de inrichting.

Plus

Naast dat je er erg lekkere en bijzondere dingen kunt eten, is er inhoudelijk goed nagedacht over de inrichting. Zo is de keukenvloer gemaakt van hoogwaardig gerecycled PVC, zijn de eettafels gemaakt van Europees eikenhout, komt de groene stroom van Greenchoice en wordt het gasgebruik gecompenseerd door investeringen in internationale energieprojecten. De bediening is verder prima.

Min

De menukaart is niet 100% biologisch, fair trade of duurzaam. Dat komt onder andere doordat er  bijvoorbeeld ook gewoon Coca Cola te krijgen is. Niet echt nodig naar mijn mening, maar waarschijnlijk is de gedachte dat ze hiermee een bredere klantenkring kunnen bedienen. Over het interieur is, zoals gezegd, inhoudelijk goed nagedacht, maar visueel is het een beetje rommelig. Maar dat ben je — zodra je de menukaart onder ogen krijgt — meteen weer vergeten.