Lois Lee Pure Skinfood is een handgemaakte eco-luxe huidverzorgingslijn die ook nog eens vegan en “customizable” is. Geen onnodige synthetische stofjes, maar alleen maar ingrediënten die echt iets voor je huid doen zonder je huid of je gezondheid te belasten.

Customizeable skincare op natuurlijke basis. Dat klinkt me als muziek in de oren. Als schoonheidsspecialiste heb ik toegang tot heel veel producten, maar ik houd ervan om mijn badkamer clean and simple te houden. Dat gebeurt eigenlijk automatisch al: hoe langer ik in dit vak zit, hoe natuurlijker ik de producten wil hebben. Hierdoor wordt het aanbod automatisch een stuk kleiner. Veel crèmes bestaan bijvoorbeeld uit water en olie en daar zijn emulgatoren voor nodig om die te mengen. Daarna volgen de conserveringsmiddelen om de crème stabiel te houden. Deze stoffen voeden de huid niet en kunnen het mogelijk juist belasten. Lois Lee doet het anders.

Claim

Lois Lee lost dit probleem op door het gescheiden van elkaar aan te bieden: het vocht als lotion die je kunt mengen met een drupje olie. Het beste van beide werelden, zonder onnodige troep. En het is dus customizeable: olie en vocht kun je zelf op de behoefte van je huid afstemmen.

Hoe zit het precies?

Lois Lee is ontwikkeld door Debbie van Weelden die de producten heeft vernoemd naar haar dochter. Jarenlang zocht Debbie naar het ultieme natuurlijke verzorgingsproduct, maar geen enkel product voldeed aan haar verwachtingen. Toen besloot ze het zelf te gaan ontwikkelen. In 2015 deed ze de opleiding tot organic skincare formulator en met deze kennis ontwikkelde ze haar verzorgingslijn. Zonder belastende stoffen en handgemaakt in Amsterdam.

Wat opvalt is dat het mooi intrekt. Dat is belangrijk als je er niet letterlijk als een oliebol wilt bijlopen.

De lijn bestaat uit drie producten: een olie om te reinigen, een lotion om te hydrateren en een beauty oil om de huid te voeden. De eenvoud staat me aan – je mengt naar behoefte de lotion met één of twee drupjes olie en je hebt geen aparte dag- en nachtcrème meer nodig. De Hydrating Lotion en de Nourishing Beauty oil zijn namelijk de enige dag- én nachtverzorging die je nodig hebt. Bovendien zit er niets in om het product op te vullen. Geen overbodige troep, maar alleen ingrediënten die in synergie met elkaar werken en daarmee elkaars werking versterken zodat de huid gevoed wordt met een breed spectrum aan voedingsstoffen en antioxidanten.

Oordeel

De producten zien er mooi uit en zijn verpakt in mironglas. Dat vind ik een sterk punt, omdat mironglas beschermt tegen oxidatie en in tegenstelling tot plastic geen hormoonverstorende stofjes afgeeft. Ik begin dus enthousiast met het eerste product: de cleansing oil. Met het bijgeleverde wasdoekje kan je er thuis echt een schoonheidsritueel van maken. Het is even wennen om met een olie te reinigen, maar inmiddels ben ik er verslingerd aan – de geur van o.a. lavendel is heerlijk en mijn huid voelt na afloop lekker zacht. In tegenstelling tot een reguliere cleanser verstoort het namelijk de ph-waarde van je huid niet. Op die manier voelt de huid niet droog en kan mijn huid zelfs makkelijk zonder nachtverzorging.

Na dit te hebben ervaren ben ik natuurlijk superbenieuwd naar de lotion gecombineerd met de olie. Wat opvalt is dat het mooi intrekt. Dat is belangrijk als je er niet letterlijk als een oliebol wilt bijlopen. Daarnaast is het ook superzuinig in gebruik. Maar mijn eigen zoektocht naar het ideale product is hiermee helaas nog niet voorbij: de lotion prikt bij mij soms een beetje en het geeft me niet het gehydrateerde gevoel waar ik op had gehoopt. Maar ik experimenteer gewoon lekker verder. Wat ik heb geleerd van de zoektocht tot nu toe is dat ik het gebruik van pure oliën wel heerlijk vind. Het “smaakt” in ieder geval naar meer – de reiniging vind ik echt delicous – en hopelijk komt Lois Lee met een natuurlijk vochtserum wat de lijn wat mij betreft compleet zou maken.

Aanrader: schrijf je in voor de nieuwsbrief. Debbie geeft super waardevolle informatie over natuurlijke verzorging en een natuurlijke lifestyle in het algemeen. Ze plaatst regelmatig informatieve filmpjes, werkt heel interactief en biedt daarmee goede service!