Wie in de buurt is van het Westergasterrein, mag dit niet missen. Koffie ende Koeck is een lief klein sfeervol eetcafé. De naam is geïnspireerd door de VOC-tijd en Amsterdam als havenstad.

Hier kwamen de exotische goederen binnen met producten en specerijen die nu niet meer zijn weg te denken uit onze keuken. Je kunt aan de jonge eigenaresse (Maartje) zien dat ze haar werk met veel plezier doet. Misschien vind ik dat tegenwoordig nog wel belangrijker dan een uitzonderlijke goede maaltijd. Maartje is vanaf haar 12e al vegetariër. Aangezien haar ouders veel Hollandse pot kookten, heeft ze zichzelf aangeleerd op zoek te gaan naar verfrissende vega-recepten. Ze leerde zichzelf al vroeg aan om smaken te combineren die ze lekker vindt. Hierdoor staan er verrassende combinaties op het menu van Koffie ende Koeck die mij allemaal even lekker lijken.

Aanbod

Alles op het menu is 100% plantaardig en waar mogelijk biologisch. Een aanrader voor de vegetariërs en veganisten onder ons. De producten die Maartje gebruikt, komen over het algemeen bij kleine ambachtelijke leveranciers vandaan. Van chai choc en chai tea tot smoothies en van “botanicly brewed soda’s” tot koffie van biologische bonen uit Ethiopië met sojamelk. Het is allemaal mogelijk. Ikzelf bestelde een thee van Mr. Jones (en kreeg er een yummy versgebakken koekje bij) met “Duivels broodje”: speltbrood met creamcheese, gegrilde paprika, zelfgemaakte gefermenteerde pepersaus en rucola. De zelfgemaakte pepersaus geeft een verrassende fijne kick in de mond, maar wees gerust: er zijn ook broodjes zonder peper. Als je na zo’n gezond broodje nog ruimte hebt voor een toetje, raad ik je zeker aan één van de zelfgemaakte koeken of brownies te proberen. De geur van de versgebakken lekkernijen vallen bij binnenkomst al op. Daarbij smaken ze ook nog eens net zoals ze eruitzien. Als een feestje!

Er worden vaak smoothies en salades besteld, maar een mooie taart kan ook!

Plus

De kwaliteitsproducten zijn heerlijk en hebben een normale prijs. Broodjes van rond de €6,95 zijn erg fijn voor de portemonnee. Je kunt een hightea doen voor 2 personen (lijkt me heerlijk) en krijgt daarbij een fijne gastvrouw. Naast de werkzaamheden in de winkel verzorgt Koffie ende Koeck ook cateringen. Van gebakjes tot complete avondmaaltijden; er zijn veel mogelijkheden. Er worden vaak smoothies en salades besteld, maar een mooie taart kan ook!

Min

Eigenlijk zijn er weinig minpunten, behalve dan dat de ruimte beperkt is en dat dit lieve tentje zich niet in mijn buurt bevindt. Dit is echt de place to be voor een smaakvolle gezonde lunch.