Het is vrijdagochtend als de bel gaat. Voor de deur staat de bezorger van Hofwebwinkel met een krat vol lekkers.

Ik bestel regelmatig mijn boodschappen bij deze biologische bezorgdienst en het is elke keer een feest als de kratten worden bezorgd. Wat voel ik me dan rijk met al die heerlijke biologische producten.

Aanbod

Hofwebwinkel levert alles wat je ook in een natuurwinkel vindt. Ze hebben een uitgebreid assortiment groente, fruit, vlees, vis, vegetarische producten, zuivelproducten, eieren, brood en banket. Alles rechtstreeks van de boer of producent. Daarnaast vind je er een groot aanbod van houdbare producten. Hofwebwinkel bezorgt in Flevoland, de randgemeentes eromheen, ’t Gooi, de regio Amsterdam en sinds 2011 ook in Noord-Brabant en Limburg. Je kunt kiezen voor een ophaaladres (1,50 euro) of voor bezorging aan huis (5 euro).

Het brede assortiment is een groot voordeel. Je kunt je weekboodschappen in één keer bestellen.

Plus

Het brede assortiment van Hofwebwinkel is een groot voordeel. Je kunt je complete weekboodschappen in één keer bestellen. Daarnaast bieden ze seizoensrecepten en informatie over de mensen achter de biologische producten. Zo weet je precies waar het eten vandaan komt. De procedure is helder en de webshop werkt goed. Eenmaal ingelogd kun je vanuit je bestelhistorie snel een nieuwe bestelling samenstellen. Ik check ook regelmatig de weekaanbiedingen, omdat daar vaak voordelige seizoensproducten tussen staan. Ik heb goede ervaringen met de afhandeling van de bestellingen; de boodschappen worden op tijd en volledig geleverd. Mocht er toch iets mis zijn gegaan, dan is er een korte lijn met de administratie en wordt het gelijk verrekend.

Min

Er wordt één keer per week geleverd en er zijn vaste bezorgdagen per regio. Logistiek gezien begrijpelijk, maar die dag moet je dan wel net uitkomen. Sommige verse producten zijn tijdelijk niet leverbaar, bijvoorbeeld als de voorraad Nederlandse peren op is. Ze gaan dan op zoek naar een duurzaam buitenlands alternatief. Toch zul je in de winter bijvoorbeeld geen aardbeien aantreffen bij Hofwebwinkel. Een visie waar ik helemaal achter sta, maar wat misschien even slikken is voor de verwende Nederlandse consument.