Eten bij Het Lachende Varken stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Eindelijk, op een donderdagavond, belandde ik met een goede vriend spontaan bij deze kleinschalige buurtkantine in het Rotterdamse Kralingen-Crooswijk.

Gelukkig bleken de associaties die ik heb bij het woord “kantine” had niet van toepassing en werd ik aangenaam verrast. Zo zouden meer kantines eruit moeten zien.

Aanbod

Het Lachende Varken is huiselijk ingericht en ademt een ongedwongen sfeer. De materialen zijn natuurlijk, de kleuren vrolijk, de medewerkers vriendelijk. Op de tafels staan kaarsen en verse bloemen. Ik voel me meteen op mijn gemak. Bij Het Lachende Varken wordt door vrijwilligers gekookt zonder vlees of vis, maar mét verse producten van het seizoen. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch, eerlijk en/of lokaal. In de winter is dat een hele uitdaging, wordt ons verteld door één van de oprichters. Alle variaties van gerechten met knollen, kolen en andere bewaargroenten worden dan uit de kast getrokken. Op Facebook hebben we het menu al kunnen bekijken en ons kunnen verheugen op een cappuccino van wortel en kokos, doperwtenrisotto met munt, een kaas-notenburger, courgettesalade met hazelnoten en als dessert een kwarkpannenkoek met verse aardbeien.

Via Facebook hebben we ons al kunnen verheugen op een cappuccino van wortel en kokos.

Plus

De sfeer is ontspannen en ongedwongen. Leuk is ook dat je zó de keuken in kunt kijken en kunt zien hoe je eigen bord wordt opgemaakt. Eten bij Het Lachende Varken is lekker en betaalbaar. Alles is even smaakvol; in ieder gerecht vullen de smaken en texturen elkaar mooi aan. Voor zo’n €25 p.p. hebben we kunnen genieten van een heerlijk lokaal en biologisch driegangendiner met twee drankjes.

Min

Het Lachende Varken ligt in een woonwijk, een stukje buiten het centrum van Rotterdam. Met de metro is het restaurant echter prima te bereiken.