Al een kwart eeuw kun je bij Gimsel terecht voor je biologische boodschappen. De “supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica” is inmiddels een begrip in Rotterdam geworden.

Van zuurdesembrood tot gedroogde lotuswortel, van kombucha tot spirulinapoeder. Bij Gimsel vind je echt (bijna) alles op natuurvoedingsgebied. Gimsel begon in 1988 als kleine natuurwinkel aan de botersloot en is in 1997 op de Mariniersweg uitgegroeid tot een ruime supermarkt, gevestigd in De Groene Passage. Inmiddels is de winkel eigenlijk alweer veel te klein. Vooral op zaterdagen is het passen en meten en schieten de boodschappenkarren rakelings langs elkaar heen. Het is er druk en dat is een goed teken. Want doe je boodschappen bij Gimsel, dan ben je er van verzekerd dat de producten in je mand of kar goed zijn voor jezelf, andere mensen, dieren en onze planeet.

Aanbod

Gimsel heeft verse groenten en fruit (zoveel mogelijk van eigen bodem), veel soorten (vegetarisch gestremde) kazen, ambachtelijk gebakken broden en patisserie uit eigen keuken. Verder is er een grote wand vol schepsilo’s waar je zelf je verse muesli, noten, granen en koekjes kunt scheppen. In het hart van de winkel vind je een uitgebreide drogisterij-afdeling waar je o.a. terecht kunt voor voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten, make-up en etherische oliën. De huisstijl, de winkel en het personeel zijn recent in een frisse, nieuwe jas gestoken. Op de uitgebreide nieuwe website vind je het verhaal achter Gimsel, haar leveranciers, aanbiedingen en recepten.

Trek er gerust een middag voor uit en ga, na het boodschappen doen, lunchen bij Spirit.

Plus

Alle groenten en fruit zijn per stuk en los te koop. Bovendien is het personeel vriendelijk en hulpvaardig en hebben ze kennis van de producten. Bijna wekelijks worden er in samenwerking met leveranciers proeverijen georganiseerd en kun je kennismaken met de producten. Ben je van plan een bezoek te brengen aan Gimsel? Trek er dan gerust een middag voor uit en ga, na het boodschappen doen, uitgebreid lunchen bij biologisch-vegetarisch restaurant Spirit. Zij zitten ook in De Groene Passage.

Min

Vooral op zaterdagen kan het erg druk zijn en moet je wat meer tijd uittrekken voor je boodschappen.