Het is een frisse zondag in maart als wij richting het hippe Strijp S vertrekken. Strijp S is een voormalig Philips-terrein dat getransformeerd is tot een inspirerende plek.

Je vindt er woningen, bedrijven, horeca, shops en allerlei culturele en creatieve initiatieven. Ons doel is de maandelijkse FeelGood Market die, afhankelijk van het weer, in of voor het befaamde Klokgebouw wordt gehouden. We treffen een speciale editie, want de markt wordt gecombineerd met het Brandend Zand muziekfestival.

Aanbod

Op de FeelGood Market vind je drie voormalige fabriekshallen vol met kraampjes en eetgelegenheden. De middelste hal, waar deze keer het podium en de bar waren opgesteld, viel op door de vrolijk gekleurde caravans die dienst doen als mini-podium of kraampje. De variëteit aan kraampjes is groot: kleding, tassen, woonaccessoires, etenswaren, vintage, gezondheidsproducten, speelgoed en nog veel meer. De meeste verkopers zijn biologisch, fair trade of lokaal georiënteerd. Tussen al die aantrekkelijke producten worden er massages en workshops gegeven. Ook zijn er gratis kinderactiviteiten, zoals knutseltafels met begeleiding. Tijdens het rondstruinen op de markt word je voortdurend verleid door heerlijke geuren. Er is genoeg keuze in lekkere hapjes: vegetarische gerechten, soep, broodjes biologische worst, tapas, zoetigheden en nog veel meer.

De FeelGood Market is een aanwinst voor Eindhoven.

Plus

De entree van de FeelGood Market is gratis. Zowel jong als oud kan zich op de markt prima vermaken. De sfeer is heel ontspannen; iedereen komt hier voor een gezellige middag en draagt het duurzame karakter van de markt een warm hart toe. De FeelGood Market is een aanwinst voor Eindhoven en past helemaal in de vernieuwende sfeer die Strijp S kenmerkt.

Min

Er waren in verhouding tot het grote aantal bezoekers te weinig tafels en zitplaatsen bij het podium. Het lukte niet om met ons hapje en drankje aan te schuiven bij de optredens. Ook bij de bar was het een drukte van jewelste. Die drukte kwam vermoedelijk mede door het heerlijke bier van de Koninck; vers getapt voor maar 2,50 euro. En dat was het wachten zeker waard.