Je staat er misschien niet zo bij stil, maar de gemiddelde kapper heeft een behoorlijke voorraad chemische troep in huis. Denk aan peroxide om te blonderen, kleurspoeling om te kleuren en een scala aan haarverzorgingsproducten.

Dat het ook anders kan, bewijst Daniëlle van Fair 4 Hair. Enkele jaren geleden was zij een van de eersten die zich op het hippe Deliplein (Katendrecht) vestigde. Zij runt daar een kapperszaak die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Aanbod

Overdag kan het plein nogal uitgestorven zijn, maar toen ik de deur van Fair 4 Hair eenmaal gevonden had, stapte ik een knus zaakje binnen. Daniëlle was net bezig om een dame in de kleurspoeling te zetten. Ondanks de drie kappersstoelen doet ze alles in haar eentje. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten tot ik aan de beurt was. Ze vertelde over haar klandizie die vooral bestaat uit vrouwen die hun haar op een natuurlijke manier willen laten kleuren. Zelfs zwangere vrouwen of mensen met PPD-allergie kunnen hier terecht voor een kleurtje. Daniëlle gebruikt de plantaardige kleuring van Oliebe, de verzorgende en ecologische producten van BIO A+O.E en de stylingproducten van REF die vrij zijn van parabenen en sulfaten. Fair 4 Hair biedt ook handverzorging en het epileren of verven van wenkbrauwen aan. Overigens is Daniëlle tevens gediplomeerd herenkapper, dus ook mannen kunnen hier prima terecht.

Oh ja, de geserveerde koffie van Puro is Fairtrade en smaakt heerlijk.

Plus

Daniëlle biedt goed advies. Bovendien is ze eerlijk en transparant over de door haar gebruikte producten. Daar waar de werking van een biologisch of natuurlijk product niet toereikend is (denk aan blonderen bijvoorbeeld), kiest ze voor traditionele producten met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. Ze richt zich hiermee bewust op een breed publiek. De prijzen zijn redelijk: €22,50 voor het knippen van heren en €32 voor het knippen en drogen van vrouwen. Oh ja, de geserveerde koffie van Puro is Fairtrade en smaakt heerlijk.

Min

De ruimte is klein en niet echt gezellig te noemen. Maar gelukkig ontbreekt het overdreven gestylede interieur dat zo veel kapperszaken kenmerkt.