Aangezien ik wat spullen nodig had die je normaal bij Gamma, Praxis of andere bouwmarkt zou halen en onlangs hoorde van de Ecologische Bouwmarkt, leek het me interessant om daar eens te gaan kijken.

Deze bouwmarkt bleek bij navraag aan de verkopers al zo’n 5,5 jaar te bestaan en ook online behoorlijk groot te zijn. En toch had ik er als local nog nooit van gehoord! Naast materialen die je in een bouwmarkt verwacht (in dit geval met een groen randje), vind je er sommige typische bouwmarktproducten ook níet. En dat terwijl je er wel andere spullen vindt die je totaal niet in een bouwmarkt verwacht… Dit leidde tot enige verwarring over in wat voor winkel ik me nu precies bevond.

Aanbod

Dus wat hebben ze zoal? Je vindt er veel voor de tuin (natuurvriendelijke bestrijdingsmiddelen, kokospotjes, een wormentoren), van alles voor dieren (vogelhuisjes, dierenshampoo, kattenbakvulling), leerzaam speelgoed (solarvliegtuigjes, wekkers op aardappelenergie) en kookspullen (pannen, snijplanken, “servies” van Zuperzozial). Daarnaast spullen die je wel zou verwachten als tuintegels, verf, boeken over biologisch tuinieren en (tuin)meubilair.

Een kleinschalige winkel met een uitgebreid en verrassend assortiment.

Plus

Het is een kleinschalige winkel met een uitgebreid en verrassend assortiment aan producten en gezellige, behulpzame medewerkers. Daarnaast hebben ze een uitgebreide webshop die de diversiteit van het enorme aanbod laat zien. Als je op zoek bent naar een leuke cadeauwinkel, naar een vulstation voor je Ecover-producten of gewoon spullen nodig hebt voor huis, tuin of huisdier, moet je zeker een keer gaan kijken.

Min

Als je een boodschappenlijstje hebt met daarop producten die je bij een bekende bouwmarkt zou verwachten, is de kans aanwezig dat je met lege handen weggaat. Het begrip “bouwmarkt” moet je in dit geval dus niet te serieus nemen. Gelukkig zit de Praxis er maar 100 meter vandaan.