Met snel wisselende collecties verleidt de kledingindustrie ons voortdurend tot het kopen van nieuwe kleding. De vraag is alleen of dat wel zo duurzaam en eerlijk is.

Steeds meer mensen weigeren mee te doen aan deze massaconsumptie en kiezen bewust voor duurzaam geproduceerde kleding of voor tweedehands. Voor dat laatste is Doortje Vintage een aanrader.

Aanbod

Doortje Vintage heeft een webshop en een ‘echte’ winkel in Eindhoven, naast restaurant De Smalle Haven. Je vindt er een grote selectie vintage kleding en accessoires uit de jaren 50 tot en met 90. Vooral voor vrouwen, maar er is ook een kleine voorraad mannenkleding. Drie zussen met een passie voor tweedehands zijn de drijvende kracht achter Doortje Vintage. Ze zoeken voor hun collectie wereldwijd naar unieke vintage. In de webshop is elk kledingstuk of accessoire uitgebreid voorzien van informatie en foto’s die precies duidelijk maken wat je koopt. Zo wordt onder andere de staat van het artikel benoemd, het merk, de afmetingen en de periode waaruit het item komt. Ook handig: de originele kledingmaat en de maat omgerekend naar huidige maatstaven staan er ook bij. De kledingindustrie is namelijk creatief met het veranderen van maten om ons het gevoel te geven in een klein maatje te passen. Elk item is professioneel en meerzijdig gefotografeerd; de kledingstukken zelfs met modellen. Als je specifiek op zoek bent naar iets, kan je met behulp van de filters een selectie maken.

Alleen de typische geur die hoort bij tweedehands verraadt de werkelijke herkomst.

Plus

In de vestiging in Eindhoven waan je je op het eerste gezicht in een winkel met nieuwe kleding, zo verzorgd en hip ziet het eruit. Alleen de typische geur die hoort bij tweedehands verraadt de werkelijke herkomst. Voor zowel de snuffelaar als de echt fanatieke vintage liefhebber is het heerlijk shoppen bij Doortje. Het aanbod van kleding en accessoires is zorgvuldig en met smaak samengesteld. Daarnaast blinken zowel de webshop als de winkel uit in structuur en volledigheid.

Min

De winkel in Eindhoven ligt wat verscholen achter het Catherinaplein. Je moet het weten, anders kom je er niet zo snel. Verder selecteert Doortje Vintage alleen producten van hoge kwaliteit en daar hangt wel een prijskaartje aan. Spotgoedkope tweedehands items zul je hier dus niet aantreffen. Er gaan overigens wel regelmatig artikelen in de uitverkoop.