“Jullie moeten Casper en Sara zijn”, zegt Liesbeth als we op een grauwe donderdagmiddag bij herberg en restaurant De Kop van ’t Land binnenkomen. Liesbeth is de waardin, ze heeft de verwarming op onze kamer al aangezet.

Ewout is de kok, we zien hem door de deuropening in een kleine keuken voorbereidingen voor vanavond treffen. Samen namen ze in 2007 het toen al vegetarische Kop van ’t Land over. Er wordt biologisch gekookt.

Aanbod

Na een verregende wandeling door de Biesbosch gaan we rozig en hongerig aan tafel. We kiezen vier gangen (drie, vier of zes is ook mogelijk) en laten ons verrassen. Geroosterde paprikasoep, gegrilde bindsla en artisjokkenhartjes, zuurkoolrisotto met koningszwam en truffelpecorino, paddenstoelenragout met peterseliewortel, gefrituurde pastinaak en vele andere groenten die hier nooit vergeten zijn. Het kan niet op. Het is een herfstig menu met verrassende smaken en structuren dat de hooggespannen verwachtingen helemaal waarmaakt. Ontwaken met uitzicht op de Merwede en een uitgebreid ontbijt met warm brood en huisgebakken scones maken ons uitje helemaal af, klaar voor de volgende herfststormen!

Als vegetariër uit eten gaan is vaak licht teleurstellend. Zo niet bij De Kop van ’t Land.

Plus

Als vegetariër uit eten gaan is vaak licht teleurstellend. Meestal kom ik tot de conclusie dat ik zelf lekkerder kook. Zo niet bij De Kop van ’t Land. Daar wordt met kennis van zaken, fantasie en liefde gekookt. Het eten is er werkelijk tongstrelend. De aandacht die je als gast krijgt is goed gedoseerd. Liesbeth bedient en licht toe, vriendelijk en informeel. Ewout komt nog even aan tafel om te informeren hoe het bevalt.

Min

De inrichting van het restaurant is een beetje kil en op een gure avond houden de oude kozijnen de kou niet helemaal buiten. De tafels staan vrij dicht op elkaar en tijdens een drukke avond zou je daar last van kunnen hebben. Wat betreft de kamer: de bedden zijn iets minder comfortabel dan ze lijken en de badkamer is vrij Spartaans.