Kleine kinderen en stapels spullen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Naast luiers en billencrèmes heb je ook nog de bergen speelgoed en de kleren die je huis steeds verder overnemen. Zou het dan niet mooi zijn als je als bewuste ouder hierin ook bewuste keuzes kan maken?

Het hebben van een kind is wellicht niet echt duurzaam te noemen, maar wie voor kinderspullen kiest van biologisch katoen, ecologisch hout en gerecycled, gifvrij plastic dat ook nog eens allemaal fair trade geproduceerd is, maakt wel degelijk een verschil. De Kleine Vogelaar heeft het allemaal.

Aanbod

De Kleine Vogelaar is een webshop die originele bio, eco en Fairtrade cadeaus voor kids aanbiedt. De focus ligt daarbij op originaliteit, werkomstandigheden en ecologisch beleid. Alle aangeboden producten voldoen aan deze strenge eisen. Hester Vogelaar merkte tijdens haar eerste zwangerschap tot haar schrik dat veel babyspullen schadelijke stoffen bevatten als BPA, weekmakers en andere giftige chemicaliën. Alternatieven zijn er genoeg, maar toch bleek het niet mee te vallen om “goede” producten te vinden en te herkennen. Om die reden besloot ze het voor iedereen makkelijker te maken en haar eigen webshop te beginnen, vol duurzame kinderproducten. Denk hierbij aan kleding, speelgoed, handige opbergers, kinderserviesjes, dekentjes en ga zo maar door.

Plus

Een merk wordt niet zomaar in het assortiment opgenomen. Ze moeten vrij zijn van schadelijke stoffen of gemaakt zijn volgens de fairtrade-principes. Er wordt eerst achtergrondinformatie opgevraagd, zoals certificaten, de visie en missie van het bedrijf en informatie over het productieproces. Pas als het aan haar eigen standaard voldoet, neemt ze het merk op in haar webshop. Alles wat je in de webshop vindt is op die manier gecontroleerd. Het aanbod is divers. Zowel qua soort producten als qua prijs valt er veel te kiezen. Bij de producten staat steeds een duidelijke materiaalbeschrijving, zodat je precies weet wat je in huis haalt. Ook staat er vaak bij wat er allemaal niet aan schadelijke stoffen in zit, waardoor je al snel het ongemakkelijke gevoel bekruipt dat andere producten vaak wel dit soort rotzooi bevatten. Hester laat met deze webshop dus goed zien dat het zeer zeker mogelijk is om een duurzaam alternatief te bieden.

Niet alleen de producten zelf zijn duurzaam geproduceerd. Ook als je besluit om iets als een cadeautje te laten inpakken, gebeurt dat met gerecyclede materialen. Tot en met het plakband aan toe! Volgens de website worden de visitekaartjes met gifvrije inkt op FSC-papier gedrukt, heeft het kopieerpapier ditzelfde keurmerk en wordt er jaarlijks geld aan goede doelen gedoneerd.

Bij ons hangt inmiddels een gezellige paarse koe aan de muur.

Bij ons hangt inmiddels een gezellige paarse koe aan de muur die met zijn drie vakken dienst doet als opberger – gemaakt van superdik canvaskatoen dat onverslijtbaar lijkt – voor al die dingen die je wel bij de hand wilt hebben, maar niet rond wilt laten slingeren. Door de twee grote ringen is hij overal makkelijk met twee spijkertjes aan de muur te hangen. Daarnaast hebben we een heel mooi zacht ledikantdekentje van David Fussenegger in huis gehaald. Dat bestaat uit 100% biologisch katoen en is voorzien van een tweezijdige print; een lichte en een donkere variant waardoor je nog variatie hebt ook. We hopen dan ook dat onze kleine na het tellen van dit ene schaap meteen in slaap zal vallen!

Min

Ik kan geen minpunt bedenken. Al met al is De Kleine Vogelaar een webshop die zich niet alleen maar richt op het verkopen van zoveel mogelijk spullen, maar die bestierd wordt vanuit een passie voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord.