“Vegetarisch – biologisch” staat er groot op de gevel. Je kunt er bij Baklust niet omheen. Met kleine houten tafeltjes, vogelbehang, een goed (en groen) gesorteerde leestafel, een open keuken en een bar met goedgevulde vitrines en ouderwetse glazen stolpen is Baklust ronduit knus.

De vrolijke menukaart in fifties-sfeer, krijtborden met dagverse waar, houten kinderspeelgoed en wisselende exposities aan de muur maken het geheel af. Baklust is een begrip in Den Haag.

Aanbod

Bij Baklust drink je granenkoffie met sojamelk of een straffe espresso, je eet er volvette cheesecake of een broodje linzenpaté. En alles ertussenin, want de kaart is divers. Baklust serveert stevige broodjes met verrassende combinaties als Hollandse blauwe kaas met bietenjam, appel en walnoot. Of gebakken seitanreepjes met komkommer-raita. Verder op het menu: heerlijke tosti’s, wekelijks wisselende soepen, empanada’s, quiches, en heel veel lekkere en bijzondere taartjes (Corkish cake! Hmmmmm). En natuurlijk: verse sappen, chai in de winter en huisgemaakte limonade op het terras in de zomer. Tegen het einde van de middag kan je er maaltijden voor thuis afhalen. Liefst in eigen plastic bakjes, om afval uit te sparen. Of je kiest voor het dagmenu dat elke avond geserveerd wordt.

Bij Baklust is alles biologisch, tot aan het zout toe.

Plus

In tegenstelling tot veel andere lunchrooms, die “zo veel mogelijk” met bio producten werken, is bij Baklust gewoon alles biologisch, tot aan het zout toe. De koffie is er bovendien fair en veganisten hebben een ruime keus. De open keuken en het leuke personeel maken dat je er het gevoel hebt in een huiskamer te zitten. De muziek staat er precies hard genoeg. En er is gratis wifi.

Min

’s Zomers wordt op het terras niet bediend, dat is jammer. Gelukkig serveren ze sinds kort ook diner, zodat je nog meer lekkers kunt uitproberen.