Er hangt een heerlijke broodlucht in ons huis. Ik ben net naar bakker Meelmuts geweest voor de wekelijkse broodvoorraad. De broden zijn nog warm en liggen met de zak open af te koelen op het aanrecht.

Als het brood van Meelmuts nog warm is vind ik het zonde om er beleg op te doen. Ik smeer er alleen een beetje roomboter op en geniet vervolgens van het smaakvolle brood. Meelmuts werkt duurzaam, heeft oog voor het grotere geheel en gebruikt uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De meeste graanleveranciers komen uit de regio; zo komt de biologische rogge uit Asten. De tarwe die Meelmuts gebruikt is een zorgvuldig geselecteerde oersoort, tarwe zoals het van oorsprong was. Er zijn mensen met een glutenallergie die het tarwebrood van Meelmuts daardoor wel kunnen verdragen. 

Aanbod

Meelmuts verkoopt allerlei soorten brood, van gist tot desem, van wit tot volkoren, van tarwe tot spelt en alles wat er tussen zit. Een deel van de broden is biologisch en te herkennen aan het eigen GOET keurmerk. Daarnaast vind je er allerlei soorten kleingoed zoals biologisch Brabants roggebrood, biologische worstenbroodjes, koffiebroodjes, koeken enzovoort. Meelmuts is geen banketbakker, maar in het weekend zijn er onder andere heerlijke tompoucen en puddingbroodjes te krijgen. Die belanden op één of andere manier altijd in mijn tas. Meelmuts organiseert ook bakworkshops voor verschillende doelgroepen.

Iedereen zou een bakker Meelmuts om de hoek moeten hebben.

Plus

Achter de clowneske naam van deze bakker gaat een gedreven, authentieke bakkersfamilie schuil. Al vijf generaties lang wordt er met hart en ziel brood gebakken. Bewust kleinschalig, want de kwaliteit en continuïteit van het bakkersambacht worden geprefereerd boven groei en winstmaximalisatie. Dat merk je aan de smaak en de structuur van het brood. In de eenvoudig ingerichte winkel hangt een persoonlijke, ongedwongen sfeer. Geen poespas, gewoon eerlijke producten en enthousiaste medewerkers die graag uitleg geven over al het lekkers.

Min

Minpunten? Ik weet ze niet te noemen. Er zijn wat mij betreft veel te weinig bakkers zoals Meelmuts; iedereen zou een bakker Meelmuts om de hoek moeten hebben. Tot die tijd fiets ik er graag voor om.